среда, 31 марта 2021 г.

хімія 9 кл.

хімія 9 кл. Урок 54. Тема: Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й гідрогенізовані жири. Біологічна роль жирів.

Шановні учні записуємо тему уроку і конспект у зошит. Переглянути:https://www.youtube.com/watch?v=6UIdf-0YlbI

Знати: 1. Склад жирів, фізичні властивості. 2. Природні й гідрогенізовані жири. 3. Біологічна роль жирів.

Класифікація жирів.

Тверді – тваринного походження – утворені насиченими карбоновими кислотами (виняток – риб’ячий жир).

Рідкі – рослинного походження – утворені ненасиченими карбоновими кислотами – олії (виняток – пальмове та кокосове масло, какао).

застосування жирів.

  • харчова промисловість: маргарини, майонези, консерви, ковбасні вироби, кондитерські вироби;
  • будівельні матеріали: виготовлення олійних фарб, оліфи, лаків;
  • медицина: мазі, емульсії, свічки, супозиторії;
  • миловаріння;
  • парфумерія і косметика: креми, лосьйони, скраби, засоби для зняття макіяжу;
  • живопис: масляні, темперні фарби, розчинники;
  • виготовлення мастил, засобів для догляду за шкіряними речами;
  • виробництво біодизелю та гліцеролу.
  •  При нестачі жирів:

    • порушується обмін речовин, вітамінів, травлення; робота нервової системи;
    • знижується імунітет;
    • зменшується проникність капілярів;

    виникають некротичні ураження шкіри, що призводить до різних захворювань.

  • Д.З. Параграф 32

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  11кл. Урок хімії . Тема: Сполуки неметалічних елементів з Гідрогеном. Особливості водних розчинів цих сполук, їх застосування ЗАПИСАТИ У...