6 квітня стартує проект "Всеукраїнська школа онлайн" 5-11кл. Буде викладатися 11 предметів. Слідкуйте за розкладом
Урок 51 (06квітня)
Тема: Застосування етанової кислот. Навчальний проект№13 "Екотрофологія - наука про екологічне безпечне харчування"
Чи знаєте Ви про таку кислоту,
Д.З.§30
Урок 51 (06квітня)
Тема: Застосування етанової кислот. Навчальний проект№13 "Екотрофологія - наука про екологічне безпечне харчування"
Чи знаєте Ви про таку кислоту,
Яку повсякчас додаєм до борщу,
ЇЇ ми кладемо завжди в маринад
Для всяких смачнючих солінь і принад?
Ну звичайно, це оцтова кислота, а в побуті – оцет (6, 9,
12%).
З давніх-давен цю речовину
використовували для компресів, які прикладали до лоба при підвищенні температури тіла. А сто років тому її стали використовувати для
виготовлення ниток, тканин, одягу. Відомо, що протягом доби, внаслідок процесів
обміну, в організмі людини утворюється до 400г цієї речовини.Оцтова у природі
зустрічається в рослинах, утворюється під час бродіння, гниття, скисання вина,
пива, міститься в молоці й сирі, шкірі тварин. Має найбільше практичне
значення, наприклад всім відомо використання водного розчину оцтової
кислоти – оцту, як смаковий засіб та консервант.
Д.З. § 30 Оформити навчальний проект №13.
Урок №52 (07 квітня)
Практична робота №4 "Властивості етанової кислоти". Переглянути урок (тут) і записати в робочий зошитД.З.§30
Комментариев нет:
Отправить комментарий